Bijuterii din cupru cu patinae albastra-verde

Filed Under (bijuterii hand made din cupru, bijuterii handmade din cupru, bijuterii handmade unicate nadine, cupru oxidat, patinae pentru cupru) by admin on 18-04-2010

bijuterii handmade unicate nadineCuprul este un metal care imi place foarte mult, datorita versatilitatii si a culorii. Uneori, insa, doresc sa ii schimb culoarea si atunci trebuie sa folosesc substante pe cit posibil non toxice, cu care sa creez o patina – sau patinae.

O culoare care mi se pare foarte potrivita pentru bijuteriile din cupru este  patinae verde-albastra, care este relativ usor de obtinut. Dupa ce umezesc bijuteria cu apa, aplic o pasta de sare de bucatarie (amestecata in prealabil cu apa, la rindul ei).

Apoi, plasez bijuteria pe capacul unui  borcan care este  la rindul lui plasat intr-un vas de sticla cu pereti inalti si care este umplut cu amoniac. Se procedeaza in asa fel incit  borcanul sa nu se rastoarne si bijuteria sa NU atinga amoniacul.
Vasul cel mare, care contine amoniac, se acopera la rindul lui.

Peste citeva ore, doua sau mai multe, veti observa ca pe cupru a aparut o patinae verde albastra, deosebit de frumoasa.

Nadina:)

Mai jos sint cercei facuti de mine din cupru , aceasta pereche a fost vinduta, insa o pot replica si ii pot face conform dimensiunilor cerute de Dvs. Va rog sa dati click pe poza ca sa o vedeti marita:)

cercei handmade din cupru

Comments:

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline